Cercetătorul Ștefan Dascălu a primit prestigiosul premiu pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC).
Ștefan a părăsit Suceava natală acum șase ani când a plecat să studieze Științe Biologice la Oxford, unde şi-a finalizat studiile de licență cu specializarea în epidemiologie teoretică. Acum, Ştefan este cercetător doctorand în Ştiințe Biologice Interdisciplinare cu specializarea în imunologie, program pentru care el a obținut o finanțare integrală printr-o bursă din partea guvernului Marii Britanii.
Tânărul cercetător a dat dovadă de puternice reflexe sociale și încă de la începutul pandemiei a contribuit atât prin activități de cercetare cât și prin comunicare științifică la dialogul public din țara sa natală. A avut sute de intervenții de înaltă calitate științifică în mass-media românești și a făcut eforturi ca publicul românesc și autoritățile să aibă acces la informații medicale corecte.
Ștefan Dascălu a reușit chiar să dezvolte un inedit dialog interdisciplinar cu organizațiile religioase din România în vederea unei mai bune implementări a politicilor de sănătate.
Vădit emoționat de recunoașterea primită în Oxford pentru implicarea sa la nivelul dialogului public din România, Ștefan, care e voluntar în Rețeaua de Solidaritate, a transmis colegilor săi din țară și din Diaspora:
“Situația sanitară din România, încă de dinainte de pandemie, a reprezentat unul din motivele principale pentru care am ales să mă implic în eforturile pentru îmbunătățirea sănătății publice. Îmi doresc, pe viitor, ca țara noastră să nu mai fie un exemplu negativ pentru numeroase statistici sanitare, ci să răsturnăm aceasta situatie, fiind dați drept model pozitiv în implementarea politicilor de sănătate.
Potențial există – enorm chiar – dar pentru ca acest scenariu să se materializeze va trebui să lucrăm împreună pentru a îmbunătăți situația din România.
Le doresc românilor, atât din țară cât și din străinătate, să realizeze acest lucru și să reușim astfel să aducem schimbarea mult-dorită pentru țara noastră”
Universitatea Oxford și Consiliul Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC) a urmărit eforturile și prețuiește angajamentul voluntar al lui Ștefan, precum și impactul social al acestuia în România, iar colegii săi voluntari din Rețeaua de Solidaritate îl felicită din toată inima și-i strâng mâna virtual, dar cu multă căldură. Felicitări, Ștefan!
Comments 3